fredag 4 maj 2012

Hjärndöden, skrivkrampen o fredagsnojan.


Vad tusan är det med mig egentligen?
Sitter på hinkvis av tankar, fakta, begrepp, lösningar, analyser, vikta boköron, inspelade fraser, klockrenheter och understrykningar. Men vem sjutton är det som fullständigt svetsat igen hinklocket?
Inte ett endaste vettigt ord kommer ut: flödande och trollbindande, sammanhängt och solklart. Så där som det borde. Men en knorr på slutet.
Nä då, istället skrollas det upp och ner på skosidor, plockas i klädkammare, promeneras, panikattackas, sitts ute och filosoferar, eller bara helt sonika sitts och glos rakt in i skärmen med tillhörande ömkligt lipande.
Jävla bajskorv. Jag som bara har denna ynka uppgift kvar. Grädden på treårsmoset. Det är ju inte dessutom som om jag aldrig gjort det förr. Hela utbildningen har kantats av designprocesser med tillhörande gestaltning, men just nu är jag helt lost. Med fyra veckor kvar... knappt.

Mitt huvud har fastnat i en loop av framtidsdilemman som dränker allt annat som vill ut. Söka jobb - inte ett gammalt vanligt jobb utan ett nytt och fräscht - så jag får lön för treårsmödan, bli förälskad, förbättra ekonomin, större bostad så jag och mina små slipper trängas i en liten trea, stryka tvätten, ta hand om mig själv, se mina barn till 100%, engagera mig i barnens aktiviteter, rensa rabatterna så grannarna slipper blänga, gå på klass- och föräldraråd, umgås med vänner, sortera bort urvuxna barnkläder, skor och trasiga leksaker, vara vuxen och ansvarsfull, gå på loppis, deklarera som jag borde, leva här och nu, städa ur bilen och sälja den, köpa ny och bättre bil, skissa, skriva, köpa nya dammsugarpåsar - som passar... Tar liksom aldrig slut.
VET ju att jag måste prioritera, men svårt. Allt känns lika viktigt då jag lämnat mycket åt sidan nu i flera år, gömt huvudet i sanden och låtsas som om jag inte finns. Ägnat mig åt att krisa mest... Varit förlamad, ledsen och oföretagsam. Mitt huvud värker.

Bajskorvsångest, schas på dig. Nu är det väl ändå min tur?
4 kommentarer:

 1. Oh vad jag känner igen mig i det du skriver. Har oxå en lista på MASSA saker som "borde" göras :( - men jag känner mig som en seg "propp" bara ;-) Men nu har jag bestämt mig för att inhandla en riktigt fin anteckningsbok och göra listor och strukturera upp min tillvaro så jag åtminstone känner att jag får lite kontroll på tillvaron igen...:)

  Kanske något för dig oxå? och tänk vad skönt att du är klar med utbildningen snart!

  KRAM o trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Gör som det står på bilden. Lämna resten åt universum att lösa. Ta en sak i taget så ska du se att du står där med jobb, hus och passande dammsugarpåsar :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är mycket man måste göra.... Men köpa nya dammsugarpåsar ska vara enkelt, på typ http://www.dammtussen.se/ eller http://www.mrdustbag.se/ eller www.dammsugarpåsar.com - eller någon annan sajt för dammsugarpåsar!

  SvaraRadera
 4. En mindre sak på att-göra-listan. Dammsugarpåsar på väg hem direkt i lådan. Lyx är vad det är. Lyx :)

  SvaraRadera