tisdag 8 december 2009

Wabi Sabi hej hej, Wabi Sabi hej ...Herregud, är det en sådan jag blivit nu - en Wabi Sabi?!

En ofullkomlig skönhet!


I ett wabi-sabi hem finns tydligen:
• Okonstlad och ödmjuk inredning.
• Naturligt åldrade ting med vacker patina.
• Antika föremål som betyder mycket för dig och som bär med sig en historia.
• Återvinningsbara material.
• Föremål med nostalgiska kopplingar.
• Naturmaterial som trä och sten snarare än plast eller krom.
• Enkla dova färger som hämtat sin palett från naturen.Kan det vara så att jag omedvetet muterat - förvandlats - mynnat ut i - denna asiatiska inredningsform. Har jag missuppfattat den shabbiga stilen, eller är det bara så enkelt att någon försöker ta åt sig äran, sko sig eller helt sonika få mig att bli totally confused?
Så jävla typiskt när allt liksom äntligen landat. Då kommer det nya påhitt hos alla i inredningseliten...


Vet ni vad, det schiter jag i, nu ska jag gå och klappa min kära Madonna på huvudet (hon som jag slitit så hårt för i höst och äntligen gjort mig förtjänt av) som vakar över mitt vintervitt oskuldsfulla och lantligt romantiska hem - som självklart är min borg ....
För all del - måste ju erkänna att hon står på ett gammalt skamfilat slagbord från 1700-talet - svenskt, bonnigt och rustikt helylle - så liiite Wabi Sabi har nog smugit sig in i den annars så Shabby Chica inredningsbeskrivningen.Herregud vilken soppa.
Undrar hur Simon och Thomas skulle beskriva det hela: "My God, what´s with you swedish people and all your vitrinskåpsstuff anyway?!" ....Hur går det annars för er då?
Har tomtarna fått komma fram ur vrårna ännu?


.... och, har ni smakat på glöggen?

Mumma - intaget i eftermiddagsskymningen i kantstött, gammalt och papperstunt kristallglas avsett för sherry ... Wabi Sabi, maby baby.

2 kommentarer:

  1. Mmm glöggen avsmakad, närmare bestämt exakt den du visar...nje jag föredrar den gamla hederliga...haha..wabisabiglöggen=)

    Kram Annica.

    SvaraRadera
  2. Känns väldigt förvirrande tycker jag! Det är kanske det vi är i alla fall, wabisabi...
    Här dricks det bara saftglögg, men det går bra det med ;)! Kan man inte få se en liten fin bild på den beundransvärda madonnan som nu får husera i din borg???

    SvaraRadera