lördag 23 maj 2009

Bloggfrossa...

En lång härlig försommardag - så före sommaren den bara kan te sig här i Sörmland - har passerat. Med vind i håret, och vita tussar från maskrosorna som fyllde luften likt snöflingor i januari, svepte dagen förbi med alldeles för få timmar i bagaget.
Vi tog barnen med på loppisrunda, eller skattjakt som det hädan efter får heta, sedan målades och fejades det i den numera vita logen. Vi skapade rumslig gemytlighet även utanför logdörren för att ge ett så trivsamt mottagande som möjligt till de som månne bliva våra små kära kunder en dag. Entrérummet under den bara himlen gjordes av bockat armeringsjärn med rostad patina, gammal grind som en gång tjänat husets forna fru samt dörr med franska speglar och gisten gång. Dessa skatter får nu tillsammans med grönskande prakt i krackelerade krukor hälsa kanske just dig Välkommen till logen.
Tack snälla Tommy för ditt underbara kok...

Dagen avslutades i familjens famn ute på den soldränkta altanen tillsammans med en försmak av något av det svenska skafferiets allra skönaste fröjd - hemkokta insjökräftor med ostpaj och vitlöksbröd därtill....
En av mina finaste i sval turkos med ett hjärta av glas...

Nu ska jag tassa på tå in till mina underbara små och se deras fjäderlätta andetag segla bort med dem ut på nattens stilla och gungande färd, den som tar dem med på drömska resor genom prinsessland och trolletider - varsamt smeka dem över varma och sammetslena småbarnskinder och viska "Vilken tur jag har ändå som fått de finaste barnen i världen..."

Kram =)

1 kommentar:

  1. Hej! Vad fint du skriver och vilka fina bilder du visar! Ha en bra dag! Kram Helena

    SvaraRadera