måndag 4 maj 2009

Uppsprucket och halvklart...

Bild från Ellis Corner. Tavlor med vackra motiv. Fotograf Martin Wallgren

Att få vakna med regnets gråa sken utanför sovrumsfönstret är inte något vanligt förekommande denna vår. Mest har det varit solen som uppmanande och med ivrig blick knackat på rutan med sina finlemmade små fingertoppar - just där i gryningen, då världen ännu känns en aning tom och tyst.
Denna dag får själen vila en stund extra mot den ljumma kuddens avtryck.

Bonden har den senaste tiden vandrat med tunga och stövelklädda steg längst sina odlade marker, och på knä försiktigt rört vid den torra jordytan med sina valkiga nävar - nästan kärleksfullt. Han står under trädet borta vid dikesrenen nu och ler, med traktorn parkerad intill. Hans levebröd får näring och livet spirar på nytt efter en hel natts efterlängtat regn.

Vi får andas frisk och klar luft då vi springer i gummistövlar för att hämta posten. Tidningen känns porös och fuktig i ena hörnet: men vi har ändå ingen tid att läsa den riktigt, så den hinner torka.

Mellan molnen kikar solen fram - hon sträcker ut sin varma hand och lockar till lek och stoj.
Vår mellanbebis är lite krasslig, livet tär hårt på en ömsint treåring och hon gnyr lite febrigt under mitt täcke. Vi håller hårt i varandra och hennes ögon är djupare än vanligt då hon svarar att hon mår bra idag...

I orangeriet tronar våra skatter till vår lilla gårdsbutik - nymålade och med ett nytt liv framför sig: förskönade, återskapade och framburna med känsla ska de stolt inta sina platser i den gamla logen. De får ta plats till allmän beskådan bland spetsar, minnen och nostagi. Åter få bli älskade för sin patina - och för sitt berättande av historier som viskats i förtroende öron av pressglas och bästa nysilver.
Få nya hem att pryda.

I dag spacklar jag sprickor i fasaden, dammar av gamla livsdrömmar, berättar sagor i mossan och håller mitt hjärtebarns febriga händer i mina regnsvala och färgstänkta i renaste vitt.

Underbara älskade.
Én Gry og Sif finns hos Ellis Corner. Nu får vi vänta ett helt år på Påskharen med stort P...

3 kommentarer:

  1. Men så otroligt duktig du är på att skriva....blir nästan tårögd....jo lite fuktigt faktiskt. Helst det där med en treårings febriga händer. Har ju själv en treåring, inte febrig just, men intensiv annars. Tack för dina tassavtryck hos oss, de värmer.
    Kraaam
    Marina

    SvaraRadera
  2. TAck :) När öppnar gårdbutiken? Spänande! Vad fick du lämna för arbetsprover? Kram Maria

    SvaraRadera
  3. Å vad fint du skriver, tack för de söta raderna!

    kram Mia
    Hem och Lycka/Ellis Corner

    SvaraRadera