fredag 3 april 2009

Hemma från Kista

Vi har varit på Syfestivalmässans första dag.
Vi lämnade den sovande byn innan morgondimman lättat.
Dagen har ägnats åt att ge alla syglada möjligheten att IRL klämma och känna på Nea Nobelles alla otroligt underbara och färgsprakande tyger i de mest sagolika kombinationsmöjligheter under Kistamässans inledningsdag. Som att gå in i en gigantisk godisaffär - Bon Bons är en bra beskrivning på urvalet. Smaskens för ögat.
Jag beundrar alla dessa människor som har förmågan att kreera vackra ting. I varje vrå syddes det, quiltades det, kardades, flossades, tovades, scrappades, nålades, virkades, makrameades det. Man kunde delta i workshops, provsy på de mest högteknologiska symaskiner på marknaden samt samtidigt beundra de äldre damer som med flinka fingrar och starrfria ögon knypplade de mest utsökta spetsar medan vi andra storögda såg på - överrumplade av denna förunderliga konstform från en tid då kvalitet och noggrannhet var värdefulla egenskaper långt från massproduktionens fördärv i slit-och-slängmentalitetens kölvatten. Klart inte kan man trycka på en knapp och sedan gå och ta en fika om man ska ge sig på knyppling med 10 trådar, men nog hade jag gärna frotterat mig med dessa damer av dignitet över en session trådkonst av högsta rang ...
Nog sjutton måste det ha varit det bättre förr!

I vår välbesökta monter D:12 - med Hilcotyger av bästa sort och utvalda inredningsdetaljer med personlig touch - demonstrerades det, mättes, funderades och klipptes det så fibrerna yrde. Vi lämnade Kista när dammet lagt sig och solen sakta dämpades över Mälaren och sedan bländade följde oss hela den västliga vägen hem.

Jag tackar ödmjukast för att jag fick delta denna dag. En väldigt trevlig dag med speciella vänner och underbara kunder!
Största tack till bästa sömmerskan Jenny, Peter med P:et och Jennys fina och kloka mamma Iréne.
En dag som värmde mitt hjärta och gav enorm energi. ... och näst intill en hel säck med inspiration från grannens pärlfyllda monter ... =)
Vi ska ha pysselkvällar i försommarbersån med pärlskatten, ett glas vitt och lite ostar ...
Här får ni ett litet smakprov från mässan som pågår fram till söndag!

Några av Jennys fina kombos för våra små guldklimpar.

En ren fröjd för ögat!
Jag vill köpa allt - fast jag inte ens kan sy ... Tur att man kan beställa av Jenny!
Vår jättefina inredningshörna. Sprillans ny och under uppbyggnad! Titta in HÄR hos Nea Nobelles Hus för mer inspiration.

Här kan köpas rosenkors, mobilhängen, lavendelpåsar och små söta sockerburkar smaksatta med lavendel från provence.


Lavendelsocker ...

Spetsprydda linnepåsar som doftar provence i sommartid ...

2 kommentarer:

  1. Villken härlig dag ni verkar ha haft :0)
    Jag önskar att vi hade vår här med, är less på
    vinter nu. Fast i lomlake över påsk, måste det ju finnas snö för skoterkörning och lite pimpelfiske på sjön i solens härliga glans!....

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja lördagen var okej =)
    Ja nu börjar krypen komma fram och
    att du fått årets första myggbett är ju ett tecken på att våren är här =) Men ja fy fan när det kliar, då kliar det ordentligt. Kram

    SvaraRadera