söndag 14 december 2008

Bara 10 dagar till julafton!

Tiden rusar framåt och nog får man lite julstresskänningar fast vi i stort sett har allt klappat och klart. Bara julmaten nu som ska bakas, griljeras, rullas, glaceras, gravas, röras, hackas, gratineras, kokas, stekas och sedan borde det bara vara att sätta sig, och sedan endast kliva upp för att hämta en äggtoddy mellan varven...
Vi har definitivt börjat nedräkningen tills mormor kommer. Vi har satt juligt röda och spetskantade gardiner i gästrummet, som barnen kallar "mormors rum". Ska göra så mysigt det går så att hon kan känna sig hemma här hos oss en hel månad! Det känns jättekul!
Idag har barnen haft generalrepetition i sina Lucialinnen, med ljus i handen och på huvudet. Mellanbebis tycker det känns ont mot sina små öron av den tunga kronan, men det är ju bara för en timme i morgon. När skymningen faller vid 15-tiden ska hela dagis, alla drygt 100 ungar skänka glädje och värme genom vackra sånger till alla vi föräldrar som ser på. Jag står där säkert också detta år med tårfylld och stolt blick i havet av andra till tårar rörda föräldrar.
Det är så fint och stämningsfullt att få tal del av dessa stunder, att se sina små änglar stå där uppe på kullen i mörkret, stadiga på rösten och med modig blick. Plötsligt verkar de ha vuxit flera decimeter bara den dagen...
Hoppas att ni som läser också har möjlighet att ta del av lite julsånger framförda av barn med rosiga små kinder. Inget är lika storslaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar