söndag 21 december 2008

Dan´ för dan´ före dan´ före dopparedan´...

På en gren vid granens topp liten tomte tittar opp

Nu står julen nästan och stampar i gröngräset utanför husknuten. Vädret är aprillikt och så långt ifrån midvinternattens köld som ska vara hård och den snö som ska ligga vit på taken, när endast snart han Tomten ska vara den som är vaken. Nog känns det trist att det ska vara vädret, som efter alla år av meterdjupa drivor, snöbollslyktor och pulkaåkning ska vara blott ett vackert och jullikt minne. Kanske det bara varit en barndomens illusion, kanske det alltid varit såhär men att jag bara inte vill minnas?

Julgrisen läser ur sin vegetariska kokbok för de andra i vår samling av egensinniga tomtar

Nåväl, sambon står i obligatoriska klappköer i stadens varuhus, svettig och säkert måttligt julefridfull medan jag leker med barnen i hemmets vrå i skenet av julgranen. Vi ska göra chokladfudge smaksatt med Whiskey för de vuxna och lite chokladbräck till de små snälla barnen. Kanske en liten godbit kan smälta sambons julstressade hjärta en aning?

Lilla mellanbebis i full fart kring granen
Mitt finskåp med vackra ting, men alltid finns det plats för en julklapp eller två. Om jag flyttar lite hit och lite dit ska det nog tillsist kunna gå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar