fredag 12 december 2008

Äntligen Fredag...

Veckans bästa (jämte alla de andra dagarna) då vi får ligga kvar och goona oss lite under täckena i det varma och gosiga morgonmörkret och titta på julkalendern i lugn och ro. Inget dagis för vår femtontimmarsdagisiveckanfamilj, utan en rolig och pysslig fridfull (hmmmff, ibland jovars..jag tackar jag?) hemmadag. Nu när vi dessutom har fått en hel massa snö att rulla oss i!

Vi har börjat dagen med att äta frukost: kattyogurt och skinkmacka, och nu har två klätt ut sig till prinsessor i full mundering, allt från tiaror till klackskor samt smycken i regnbågens färger. Den minsta har sovit sin lilla förmiddagsvila och är redo för nya framsteg och utmaningar. Hon, vår 10 månader gamla bebis här kallad Lillmormor, kryper ju runt så fint, försöker göra sitt bästa för att hänga med storasystrarna. Och det må jag säga är inte lätt. Lillmormor sitter själv på stjärten sin och klättrar och kravlar upp för alla möbler, stora som små... Hon är glad, påhittig och finurlig, skrattar gärna och ofta samt pratar och pladdrar mest hela tiden. Tiden går så ofantligt och otroligt fort så snart står hon väl där, i dörren på väg ut hon också om inte allt för många år... Snyft. Jag kan enkelt förstå att det är lätt att behandla den minsta som en "bebis" för alltid. Man vill ju liksom behålla känslan av en liten raring för alltid. Men de bli ju stora raringar också för den delen, inte tal om något annat.

Men visst är det sant som det sägs: man ska ta vara på den korta tid barnen är små ljuvliga knyten...

Två små rara vid förra julens granpåklädning. Denna jul är de ju tre!

Imorgon skrider Lucia in i våra liv igen, med ljus i hår. En vacker högtid med fröjdefull glans. Ni har väl strukit luciastassen och letat fram kronan med de som alltid uttjänta batterierna, eller är ni modiga nog för levande ljusprakt? Här hemma äter vi pepparkakor och dricker glögg, invirade i täcken framför teven i arla morgonstund. Sedan bär det av mot fullbelamrad och överdådig julbordsdukning borta i Westmanna län, på det charmiga Westerqwarn Pub & Restaurang AB. Papsen och mamsen ska för första gången på fem år ha annan barnvakt än mormor (två gånger/år) medan vi själva på tu man hand fröjdar oss med juliga smaker, och säkerligen även vältrar oss i tillhörande dåligt samvete för att vi lämnat barnen...
Jag ska äta en heeel massa struvor, jag bara älskar dessa frasigt knapriga gammeldags charmiga och vackert formade bakverk! Förutom lax, lax och åter lax, romröra, ägghalvor, rökt sik, skinka med starksöt senap, revbensspjäll, plommon, kalvsylta, rödbetssallad, prinskorv, köttbullar, praliner, fudge, en god kopp kaffe och en de däringa gooooda struvorna som avslut. Sedan står vi oss nog till julhelgen!

Bilden är lånad från Ebba Peterssons Webzine WEBBA

Ha en underbar luciavaksdag i dag. Och glöm för Guds skull inte att beundra allas vår kelgris Kevin i IDOLFINALEN kväll! http://www.youtube.com/watch?v=hj05M3M4bQE&feature=related

Och hörrni! GLÖM INTE ATT BLÅSA UT LJUSEN!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar