fredag 26 december 2008

Idag är en annan dag...

Litegrann av eftertankens dag, denna julens annandag. Blev alla nöjda, fick alla vara med, varför skickade vi inga kort till de vi fick från, blev det för mycket mat, varför ville inte farmor komma, allt som skulle hinnas med: många förväntningar som lätt går överstyr. Yran har falnat lite och granen har mist lite av sin forna glans. En del vill redan börja plocka undan spåren av julen, sopar in barren under mattan och snabbt gömma undan tomtar och annat oknytt djupt in i förrådet.
Men nu ska vi väl kunna unna oss stressade människor att suga på julkaramellen riktigt riktigt länge, vardagen kommer ändå alldeles för fort hem efter landsförvisningen och allt blir som vanligt igen. Passa på och luta er tillbaka, se den glimt i barnens ögon som fortfarande tindrar - och faktiskt gör det jämt egentligen, om man bara hinner titta - när de leker med sina uppfyllda önskningar. Ännu ett år får de nu leva i ovisshet om tomtens verkliga existens, ännu är inte sanningen avslöjad här hos oss iallafall. Trots att tomten hade precis samma örhängen som mamma...

Dagens låt är en av mina absoluta favoriter, här framförd av underbara Jeff Buckley. Trots sitt vemodiga kärlekstema med bibliska undertoner, eller tack vare, får den mig att tänka efter lite extra så här i glädjens tid!

http://www.youtube.com/watch?v=AratTMGrHaQ&feature=related

Ha en underbar fortsättning alla rara. Och tänk snart är det nya året 2009 här. Hallelujah...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar