fredag 23 januari 2009

Minnenas afton...



Haddaway ja herregud, minns ni mina vänner då vi kastade oss handlöst ut på dansgolvet under våra mest partyglada år i livet? Alla dessa underbara nätter vi spenderade tillsammans i stoj, glam och fest, med tonvis av hårspray, spritkramp och förfester som mest spenderades i någons badrum med drinkarna balanserande på toalock och badkarskant. Trängseln framför spegeln var massiv då vi målade och målade, nittiotalet var ju skuggorna och high lightens tid och vi var några av dess främsta förespråkare. Vi hade höga hår, höga klackar och högt ställda mål inför kvällen - målet var att ha så kul vi bara tänkas kunde i våra ansvarsfria liv, då allt man var tvungen hålla reda på var vilken tid man började jobba dagen därpå... ! Vi dansade sedan loss, efter att ofta ha stått en timme i kö och på norrländskt maner fått nylonstrumporna så gott som fastfrusna i benen, discon dunkade så massivt hård och brutal så att dansgolvsparketten gungade under den kompletta rytmhysterin.

För att inte tala om toalettköerna, dessa milslånga irriterade och nödiga kvinnoköer, man förbannade var gång att man inte gått tidigare! Med tanke på drinkantalet vissa av oss fick i oss under en kväll borde detta ha varit varje halvtimme för att vara på den säkra sidan. Men allt kretsade kring den fantastiska musiken, jag kan inte någonsin tro att en tid kommer då dunket blir bättre, takten mera solklar och lusten att dansa nonstop en hel natt kan kännas mera påträngande, någonsin... Man hade 220 bpm i bröstet en vecka efteråt. Och höll sig slank som en vidja trots den obligatoriska rullkebaben på nattkrökens sista skälvande timma.

Det är svårt att välja några godingar så här då minnena fullkomligt svämmar över.

2 Unlimited...


Technotronic...


Vi tar oss osökt till slutet på nittiotalet då dansen blev ett snäpp mera aggressiv, milt uttryckt, med hjälp av (i mitt rebelliska hjärta) ömt bevarade och fantastiska The Prodigy.

Vi behöll samma dansglada glimt i det välsminkade ögat.

I morgon fyller jag år. Jag ser fram emot en fin dag med min kära familj i hemmets trygga vrå. Men nog brinner det i mitt gamla danshjärta efter en riktig partybläcka fylld av nostalgitrippar, dunka dunka, en hoper godingar till gamla vänner och en eller annan Strawberry margarita!

Kram på er! ;)

3 kommentarer:

  1. Ja jisses,hi hi. Vad man höll på. Men va roligt det var.
    Kram
    Marina

    SvaraRadera
  2. Ja tänk så kul vi hade :0))
    Och villken fantastiskt dansant musik, som du
    säger inte undra på att vi höll formen så bra. Vi behövde inte svettas och trängas på något gym på den tiden, vi fixade det själva på helgen.....
    Jag önskar dig en underbar födelsedag min vän!

    I kväll ska jag skåla för dig och tänka på "den gamla goda tiden"......... I kväll blir det Schlagerklubben med party och dans!!
    Önskade du kunde vara med oss...........
    Många varma norrländska kramar !

    SvaraRadera
  3. Ha, ha!!! Lyssnade faktiskt själv på en del av dessa låtar idag (there´s no limit bla)... Jag gick faktiskt för det mesta på killarnas toa med blandade reaktioner, men blev alltid färdig snabbare än mina kompisar som stod och trängdes på tjejernas...

    SvaraRadera