fredag 20 februari 2009

Festliga Fredag blev till Partycrash From Hell...

Fantastiske Morgan. Bild lånad från Let´s dance, tv4.se. Foto: Linus Hallsenius/TV4

Ja dåså, som man kunde ha anat i förväg: att varje fredag göra om det säkra misslyckandet med att låta barnen vara vakna en stund längre ... slutar bara på ett enda sätt, flopp.
Barnen blir övertrötta ungefär två minuter efter ordinarie läggningstid. De tjoar och springer vrålande genom rum efter rum, kastar leksaker, klossar och dockor till varandra, på varandra och slutligen på blommor och husets övriga inventarier ... och då har det bara gått ytterligare fem minuter. De är som elektriska ålar, åmar sig ur ens tandborstgrepp och fnittrar hysteriskt åt varandras tilltag ... Så, Festlig Fredag framför Let´s dance förvandlas snabbt till Partycrash from Hell då vi ser oss tvungna att avbryta festligheterna på grund av de små monster som lirkat sig förbi de vanligen obarmhärtiga dörrvakterna och sedan fullständigt havererat kvällsstämningen bara genom ett totalt småbarnsligt glädjefnatt.
Att man aldrig lär sig, att vi vareviga fredag står som två oförstående vuxna fån och tvingas inse - som alltid - att barnen mår bäst av att läggas exakt samma tid som alla andra kvällar på veckan. Vi mår bäst av de lägger sig samma tid som alla andra dagar ... Men vi hoppas ju alltid att just denna kväll ska de sitta som små vuxna raringar i soffan och kunna leverera delaktighet i en någorlunda sansad samvaro, där vi inte kastar soffkuddar när Carljan försöker fixa en quick quick slow, eller skrikande drar runt en trött hund i svansen just då Laila Bagge sätter en niopoängare med sin dubbelaxel-tåloop.

Bita i det sura äpplet kallas det väl.

Men kanske går det bättre nästa fredag? Eller om tio år.

3 kommentarer:

  1. om 10 år låter mer troligt,har under denna fredag upplevt typ detsamma.Bara det att i mitt fall så följde pappa N med barnen upp och la sej,och han har inte kommit ner än!!!! Ljuvliga fredagkväll!! Kram "namnlike"

    SvaraRadera
  2. Jadu namnlike, kanske du har det bäst ändå: att fritt förfoga över den magiska dosan utan någon annans gnissel. Ta en drink och lägg upp fötterna. Och du, en kram får du från mig också! =)

    SvaraRadera
  3. Många är gångerna som vi också hamnat där...lyckades faktiskt få det riktigt lugnt igår. Skickade en till granne (mamma)och den andra somnade 19.50 lagom i tid till dansandet. Hoppas ni får en lugnare helg! Kram!

    SvaraRadera