lördag 21 mars 2009

Alfahannar, imponerade tunnisar och träsktroll ...

Tv4
Då har ännu en omgång dragit igång, ännu en tevekväll uppfylls av lägertrots, illmariga dubbelansikten, kluvna tungor och svältfödda svenskar i form av lönnfeta företagare från Liidiiingö, i vad de själva vågar kalla "fånglägret". Och alla dessa jävla veganer som ska skickas till djungeln, redan tunna som trådar - vägrar äta baggar och oknytt trots att halsen snör ihop sig när sänggrannen spelar på revbenen i månljuset och valet borde vara skrattretande tydligt. Istället framstår de som puckon värda att falla på målsnöret med sin överurbaniserade övertygelse. Likställda med vargkramande pälstanter på Östermalm.
Nu ska det gökas i geggan redan efter två dagar, utföra ränksmideri på högsta nivå, slåss om herravälde och riskorn i kokosnötsskal, orka stå still på brädan tills tanken svindlar och den svage faller i plurret.
Röstning för att slå ut de som anses vara hot i kampen om träbucklan glänser högre än en vän för livet. Lappar skrivs i lönndom med fingrarna i kors, i skenet av flämtande facklor i farligt nattljus där okända faror lurar under stock och sten.

Vi ger oss hän i tevesoffan och håller på var sin.
Ut med fanstyget bara ... bryt ner de som försvagar eller förstärker pakten.
Bakom målsnöret lockar månader i rampljus med glättad yta i fina salonger, spott och spe kastas bakom ryggdunk och hemmahosreportage - långt från vardaglig tristess på kontoret i mellanmjölkens land - väger dock tyngre än närmre eftertanke.
Ännu en säsong av Robinson har börjat.
Vem blir din favorit?

Eller kliver du måntro upp ur soffan och kramar dina kära: ärligt, ömsint, paktlöst och helt fritt från tanke på egen vinning.

1 kommentar:

  1. Jag bytte till TV4 film istället och njöt av Love actully min favoritfilm. Varför ska man se på en massa missnöjda människor, dom har ju själva sökt sig till Robinson! Tycker inte synd om dom.

    SvaraRadera